По А.Пушкин:
„...нападки, жлъч и хули зли...”
Евгений Онегин
Нападки, жлъч и хули зли,
а Любовта ми
Бог да я прости,
все пак е краят,
слънчевите дни,
след празници промъкват се.
Навън е Зима.
Само морските вълни,
ту яростно бучат,
ту философски млъкват.
Не мисля,
трудно се съвземам,
от лицемерничене и
воайорска власт.
Страх лозе пази,
а у нас самоотвержените
ги притискат.
До утре има много време,
а Любовта - поредно отегчение,
напук на всичко,
ще се възроди.
© Jivka Koleva Все права защищены