Jan 28, 2021, 4:11 PM  

Любов и други п/р/опадения 

  Poetry » Other
255 0 0

По А.Пушкин:

„...нападки, жлъч и хули зли...”

Евгений Онегин

 

Нападки, жлъч и хули зли,

а Любовта ми

Бог да я прости,

все пак е краят,

слънчевите дни,

след празници промъкват се.

Навън е Зима.

Само морските вълни,

ту яростно бучат,

ту философски млъкват.

Не мисля,

трудно се съвземам,

от лицемерничене и

воайорска власт.

Страх лозе пази,

а у нас самоотвержените

ги притискат.

До утре има много време,

а Любовта - поредно отегчение,

напук на всичко,

ще се възроди.

 

© Jivka Koleva All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??