15 окт. 2020 г., 18:06  

Любов и подвиг 

  Поэзия » Философская, Гражданская
324 0 1

Любов и подвиг

(Посветено на Красимир Михайлов - учителят)

 

В сенките следи оставаш

под прозрачното небе

и докрай сломен не падаш,

щом диша обич твоя ден!

В този свят дейци са нужни

из безпаметната тишина -

да внасят ветровете южни

в студени, тежки времена!

А ти - чрез взора на поета

за подвиг, песен или бран -

не губиш огъня в несрета,

а свиваш факела във длан!

Из вечността ръце протягаш:

събираш слънце и небе,

и светли бури озвучаваш -

роден с божествено сърце!

Познал доброто и бедата,

докоснал "тайната земя" -

измежду зенита на нещата

тъгата си на песен я видя!

ЛЪЧИСТА

 

 

ЛЪЧИСТА

© ЛЪЧИСТА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??