27 авг. 2008 г., 20:53

Любов и полусянка... 

  Поэзия » Любовная
1273 0 34

 

 

 

            Любов и полусянка

 

 

Любовта не упреквайте щом някой ден

без известие тихо избяга...

Любовта е една!... И за вас, и за мен...

Тя е птица свободна!... Не я дръжте във плен...

Някой някъде с трепет я чака...

 

 

Недейте тъгува, щом в черно денят

роди се от скръб необятна!...

Почакайте само... О, небеса!...

Светлината и Мракът в епична борба

ще ви дарят с полусянка приятна...

 

 

И там, притаена от чужди очи

в прегръдката нежна прохладна,

пуснете я Птицата!... Нека гнезди...

За ден или месец... Секунда дори...

Ще летите по-волни от вятъра...

 

 

 

© АГОП КАСПАРЯН Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??