Любов и полусянка
Любовта не упреквайте щом някой ден
без известие тихо избяга...
Любовта е една!... И за вас, и за мен...
Тя е птица свободна!... Не я дръжте във плен...
Някой някъде с трепет я чака...
Недейте тъгува, щом в черно денят
роди се от скръб необятна!...
Почакайте само... О, небеса!...
Светлината и Мракът в епична борба
ще ви дарят с полусянка приятна...
И там, притаена от чужди очи
в прегръдката нежна прохладна,
пуснете я Птицата!... Нека гнезди...
За ден или месец... Секунда дори...
Ще летите по-волни от вятъра...
© АГОП КАСПАРЯН All rights reserved.
поздрави!