31 окт. 2015 г., 00:00  

Любов и Предразсъдъци 

  Поэзия » Любовная
547 0 0

Други светове сме -

два различни светогледа...

Както и да се върти земята,

слънцето я гледа...

 

Ти се кланяш на Аллаха,

аз кълна се в Христос.

Казваш ми, че и Корана

проповядвал в страниците си любов.

 

Чувстваме се близки,

а всъщност сме един от друг така далече,

за каква любов, надежда, толерантност

говориме, човече...!?

 

Силният ми дух ханъма няма как да бъде,

да съм свела поглед и покрита с черен шал...

Знам - и ти  няма нивга да узнаеш

Христос на света какво е дал...

 

Два различни пътя,

по грешка явно, някой Господ вплел е в един.

Семействата ли да погазим,

или пътя да го разделим?

 

- "СТРАХЛИВЦИ!" - ще викат романтици от тълпата -

"Борете се за любовта!". 

Бих се борила, ако от очите ни не бях разбрала,

че предразсъдък не е избор, а съдба... 

 

© Natalie Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??