Пустошта поражда пустош,
вятърът довява дъжове...
Любовта поражда болка.
Любовта създава светове!
Любовта във пустош не живее,
а пък пустошта в любов цъфти,
но щом я вятърът отвее
дъждът следите ще й заличи!
След дъждът ще дойде слънце,
а вятърът за пролет ще мълви
и пустошта от малко звънце
в градина райска ще се прероди!
© Добри Бонов Все права защищены
Дори малкото зрънце!