8 нояб. 2024 г., 18:49

Любов и зима 

  Поэзия
101 0 1

Тя, зимата затуй е зима-

да мръзнем в ней като за трима.

Те затова в засада  чака,

иска все да ни прецака.

 

Обаче, удря с мен гредата.

Аз съм подготвен за нещата.

Топли дрехи в скрин съм сложил

и виното съм го наложил.

 

Фризерът съм го напраскал

(Все пак, имал съм и даскал!),

с пържоли сочни и луканки

за дълготрайните седянки.

 

В тях няма сам да съм си аз...

Желая същото на Вас-

до мен притисната, любимата

ми прави жарък весден климата.

 

Навънка даже сняг да стели

сме във омачкани постели.

Вятър, мраз, не ни вълнува-

в нас двамата любов бушува!

© Георги Янков Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Нека любов в деня ни да има, нищо че чука на прага ни зима »

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??