27 мая 2014 г., 17:19  

Любов, като след дъжд дъгата 

  Поэзия » Другая
477 0 5

Тъй както се върти земята
една любов е завъртяла
душата, обладана цяла,
възвишена и по-богата.

И не от днес, а от Адама
и Ева в райската градина
цъфти и плодовете дава
човечеството да го има.

Като цвета на млада вишна
разпуква бяла, в свежи рими
и на мъзга в кората скришом
тя преживява тежки зими.

Съдби минават и сезони,
цвета променя си земята
и закъсняла ги догонва
любов, като след дъжд дъгата.

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??