27.05.2014 г., 17:19 ч.  

Любов, като след дъжд дъгата 

  Поезия » Друга
478 0 5

Тъй както се върти земята
една любов е завъртяла
душата, обладана цяла,
възвишена и по-богата.

И не от днес, а от Адама
и Ева в райската градина
цъфти и плодовете дава
човечеството да го има.

Като цвета на млада вишна
разпуква бяла, в свежи рими
и на мъзга в кората скришом
тя преживява тежки зими.

Съдби минават и сезони,
цвета променя си земята
и закъсняла ги догонва
любов, като след дъжд дъгата.

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??