8 нояб. 2020 г., 01:29

Любов към България на един мигрант 2 

  Поэзия » Гражданская
202 0 1

"Слаб е духът на сънародници мнозина,

що с мен дойдоха в чужбина,

що от родното изпитват срам,

защо постъпват тъй - не знам.

Може би, че тук се живее по-богато,

но ценното не се измерва със злато.

Затова българското обичам

и чуждопоклонничеството отричам.

С нашата родина аз силно се гордея,

че китна, хубава е като орхидея,

а че някои нямат морал, чест* -

срещу падението им е моят протест!"

 

*Имат се предвид само тези, които се срамуват от българското, а не всички емигранти.И сред тези хора също има патриоти.Просто искам те да запазят своето етническо самосъзнание.

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??