20 окт. 2019 г., 09:38

Любов на „Патерица“... 

  Поэзия » Любовная
456 1 3

Любов на „Патерица“...

 

                                         на С...

 

Не осъзнала някога раздялата

ти питаш ме сега за „втори шанс“...

Какво да кажа?... Мисля си, че цялата

любов я „изразходвахме“ в аванс!...

 

Но събери каквото е останало,

и го класирай днес по начин нов,

и някога, в нощи́те, безлюбо́вните –

ела да си „играем“ на любов!...

 

И ако „нещичко“ се е опазило:

от чувствата, от спомена, от „нас“:

възможно е със повечко фантазия –

да жи́внат пак!... Макар и с друга страст...

 

... На „патерица“ можем да празнуваме:

рождените си, именните дни...

Но „бъдеще“ след „минало“ изгубено?...

С Любов на „патерица“!!!...

Бо́же опази́!!!...

 

20.10.2019.

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ух, че е хубаво! И вярно.
  • Страхотно произведение за втори шанс
  • Поздравления за поезията, Коста! И за усмивката и настроението, което донесе с творбата си.
Предложения
: ??:??