на С...
Не осъзнала някога раздялата
ти питаш ме сега за „втори шанс“...
– Какво да кажа?... Мисля си, че цялата
любов я „изразходвахме“ в аванс!...
Но събери каквото е останало,
и го класирай днес по начин нов,
и някога, в нощи́те, безлюбо́вните –
ела да си „играем“ на любов!...
И ако „нещичко“ се е опазило:
от чувствата, от спомена, от „нас“:
възможно е със повечко фантазия –
да жи́внат пак!... Макар и с друга страст...
... На „патерица“ можем да празнуваме:
рождените си, именните дни...
Но „бъдеще“ след „минало“ изгубено?...
С Любов на „патерица“!!!...
– Бо́же опази́!!!...
20.10.2019.
© Коста Качев All rights reserved.