10 февр. 2013 г., 20:47

Любов невидима, крилата... 

  Поэзия » Любовная
691 0 8

 

                                   ЛЮБОВ НЕВИДИМА, КРИЛАТА...

 

                                  Тя някъде кръжи край тебе...

                                   Понякога не я усещаш и разбираш.

                                   Трепти в ефира и изведнъж -

                                   в лицето ти се взира!

                                   Тогава се поспираш и за миг

                                   в сърцето и душата ти запява птиче...

                                   И незнайно някак се увличаш

                                   по тази песен чудна и омайна!

                                   Душата ти напира да политне,

                                   сърцето ти тупти във ритъм нов!

                                   Тупти, пулсира и не спира,

                                    като избликнал извор от любов!

                                    В него искаш ти да се изкъпеш,

                                    да усетиш силата и красотата

                                                на Персей!

                                    И окъпани от вдъхновение,

                                    от възхищение светът да онемей!

 

                                    Политнали с крилата на Пегас

                                    към многобройните планети и звезди

                                    и времето да спре единствено за вас.

                                    Лети, не спирай да летиш Пегас!

                                    Превъплътени в миг на Андромеда

                                    в прегръдките на своя мил Персей

                                    все пак ще се завърнете при хората.

                                    Спри! Приземи ги вече ти, Пегас!

 

                                    С целувка времето ще пуснете да тръгне

                                    по своя неизменен кръговрат

                                    към някакъв реален и добър

                                    и много по-различен свят!!!

                                    Той само вашият да бъде,

                                    скрит от поглед непознат,

                                    Да не отнеме никой от магията

                                    на този чуден миг тъй свят!

                      

                                    Това е тя, любов невидима,

                                    но здрава като хляб корав!

                                    От него трудно къшей се отчупва,

                                    но той е доза лек за гладния

                                    и много скъп - като вода за жадния!

                                    и като СВЕТЛИНАТА в мрак!!!

                                   

    

© Виолета Минчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??