25 сент. 2014 г., 00:19

Любов от пръв поглед 

  Поэзия » Любовная
1120 1 10

Любов от пръв поглед

 

Здрависване. Усмивка. После гръм, 
светкавица в сърцето посред зима. 
Небето ме завихри като в сън, 
епохи и галактики преминах.

Отвори се невидима врата - 
не тази, във която ме покани, 
а нашата, в дома ни нейде. Там 
невеста бях, ти беше мой стопанин.

Години преживяхме в кратък миг, 
ти беше все до мен. Родих дечица. 
Обичах те. Обичаше ме ти, 
в различно тяло, в същите зеници...

Макар че срещнам те за първи път, 
познах те и душата ми ликува. 
Какво тук значи някаква си смърт? 
Обичам те. Тя само ни се струва!

Ала, любими, ти не ме позна 
и срещата за теб днес няма смисъл...
Защо така е? Само Господ знай -
нали Той е любов, а Тя - учител!

Единствено на тях ще пратя в стих
молитва: сложното да сторят просто.

 

Понякога любов е да мълчиш 
на всичките езици в този космос.

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??