11 окт. 2020 г., 15:17

Любов след любовта 

  Поэзия
231 1 4

Аз вече обичах отдавна

и сбъднах за обич всички мечти.
Като твоя любов, ако някога се падна,
знай, че от мен все ще боли. 
Бъди готов да ме губиш, 
да ме намираш с празни очи,
сто пъти в мен да се влюбиш
и все да се питаш: "Къде ли си ти?"
Готов бъди сама да се връщам
и на мъжкото ти рамо да скланям глава. 
Тогава ще вярваш, 
че щом те прегръщам, 
теб е избрала мойта душа. 
После отново съмнение, 
че нейде далече отлитам.
И болка от страшното прозрение, 
че някой друг завинаги обичам. 

 

© Галина Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??