16 авг. 2013 г., 21:04

Любов вали 

  Поэзия » Любовная
1084 1 23

Той е ситен и леко се рони

и е бисерен, топъл, присъщ

е на всичките земни сезони -

Любовният трепетен дъжд.

 

На сълза от очите прилича,

на протегната силна ръка,

на крещящо в гърдите Обичам,

на запалена в мрака луна.

 

И прилича на пъргави мисли

в босоного, щастливо дете,

и на старец, дълбоко умислен

откога е поел, накъде.

 

И на летния пурпурен залез,

и на есенни гъсти мъгли,

на избягал от слънцето парещ

лъч, скрил се във нечии коси.

 

Най-силно прилича обаче

на тъгата във мойто сърце,

когато от мен си далече.

... Няма изгледи скоро да спре!

 

© Таня Донова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??