23 июн. 2009 г., 21:11

Любовен портрет 

  Поэзия » Любовная
434 0 2

Какво направи ти със мен?

Надежда вдъхна, после я изтри.

Със гума и молив ме пак рисуваш,

а после триеш, триеш, докато се заличи.

Рисувай! Бързо ме рисувай!

Недей да триеш, няма да изчезна.

Веднъж запазила се толкоз нежна,

и изпод гумата ще продължа да те поглеждам.

И няма да забравиш никога това,

което листът те накара да напишеш.

И всичко туй, което преживя... остава.

Ти пак поглеждаш, триеш и въздишаш.

Добре! Изтривай, драскай ако щеш,

портрети нови нарисувай. Но знай,

чертите първи на листа,

ще те държат и вечно жив, и вечно буден.

Но ти не спирай да рисуваш,

ако поискаш даже повтори чертите.

И някой ден, когато се събудиш,

пак моето лице след теб ще скита.

© Ирена Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??