26 сент. 2013 г., 22:35  

Любовен зов 

  Поэзия » Любовная
523 0 2

Ако тази нощ само със мен споделиш,
в непонятен див транс ще танцувам,
ще ме скриеш в магията - странен дервиш -
на очите си – моята лудост...

Медитирам във чувствата - тяло и дух
и гласа ти в мечтите си чувам,
изправи ме със устни пред нежния съд -
с красотата ти да се бичувам...

Разлисти във ръцете ми истински цвят
и душата ти в него да трепка,
пилигрим ще ти стана по целия свят,
ще те следвам с любовната клетва.

Изкуши ме, танцувай под бодхи сега
и добре, че не съм смирен Буда,
просветление мое си ти във нощта,
без страстта ще изпадна в заблуди...

Голотата си скрий под чадор тъмночер,
аз под него те виждам по-жадно
и Аллах да ми прати отгоре хабер –
във нозете ти скрити ще падна...

 

Ако тази нощ само със мен споделиш,
с теб умирал бих, бавно - на клада,
инквизитор е Времето – мъчи ни, виж...
в самота да живеем е Ада...



бодхи* - смокиново дърво, под което Буда е медитирал
чадор** - женска черна дреха, роба за мюсюлманки


© Михаил Цветански Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??