15 авг. 2015 г., 20:04

Любовна зараза 

  Поэзия » Любовная
426 0 3

Любовна зараза

 

Има ли още ненаписани думи?

Има ли още неизживени мечти?

И какво ще се случи занапред помежду ни?

Има ли още път да се върви?

 

Има ли още радост в очите,

сърцето още ли трепти,

когато се завръщат дните

и в тях се смеем аз и ти.

 

Има ли още тъга при раздяла,

тревоги в късни часове,

все още ли оставяш, недояла,

храна за порасналите синове.

 

Има ли още шепот в ушите?

Има ли още нежни слова?

В старите чаршафи, зашита,

има ли топлина.

 

Или гнездото ни празно е,

без птича душа,

под карантина – заразна е

в този дом любовта.

 

 

 

 

 

botyo

© Бойко Беров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Прав си Vale, супер яко е, че няма ваксина !
  • радвам се, благодаря Електра
  • Стихът ти предизвика много смесени чувства в мен, но ме докосна и определено ми хареса.
Предложения
: ??:??