3 февр. 2019 г., 16:20

Любовни напеви 

  Поэзия » Любовная
512 0 4

Моя обич белязана,
прекъсната песен на птица.
Сто думи млъкват неказани,
а надеждата – в белезници.
Сърцето тръпне в затишие
Слагам на вратата звънеца.
Ако любимият прага прекрачи,
да му чуя гласеца.

Оставих вратата отворена,
да дойдеш, любима, на пръсти
Нощта ще вържа, обещавам ти
и звездите навред ще разпръсна.
Любима, ухаеш на пролет
смехът ти е ручей бълбукащ.
Вратата оставих отворена,
да влезеш, любима, на пръсти.

© Слава Костадинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??