8 февр. 2007 г., 11:12

Любовница 

  Поэзия
867 0 4
Греховна си ти, Любовнице грозна
на нявга отдавнашен, приказен страх!
Къде те подирих, къде ме отрови
и мислите светли очерни във грях.

Греховни мечтите ли бяха? Мълчание!
В обръч присви ме! В окови от прах!
Копнежите мои удави в ридание,
грозна любовнице, окъпана в грях.

Греховна пътека! Ти ме повлече
по кривия път! Упои ме - заспах!
Ах, мразя те, ти ми сърцето отвлече
Любовнице - Ревност, потънала в грях.

© Велина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??