26 февр. 2022 г., 15:44

Любовта 

  Поэзия
249 0 1

 

 

 

Тръпне тя. Гори и стене. В сърце ми.

Разгаря се и тихне. Нейде вътре пак.

И ме прегаря - до студено.

Просветвам само в този мрак.

Намеци ехидни за сребърни години.

С мене. Да, старея с нея! Тлен ме чака.

А нима сте вие без жени, деца, мъже, Родина?

Без пламъците техни човека гасне.

Затова Вселената в мен я е вселила.

Взела я назаем от звездите ясни.

Роден съм аз от нея. С нея ще умирам ...

 

 

 

 

 

© Валентин Василев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??