2 мар. 2008 г., 17:34

Любовта 

  Поэзия » Любовная
824 0 6

Аз Я познавах. Беше като цвете.

Една четирилистна детелина.

Изтече като пясък през ръцете.

Набързо през живота ми премина.

 

Говорих  с Нея. Беше като пролет.

 Говорих с Нея даже и насън.

През тялото ми внесе птичи полет.

Сияех- промени ме и отвън.

 

Аз Я желаех. Само Нея исках

от онзи ден, във който Я видях.

По стъпките Й ходех напористо.

Почувствах я. Тя беше сладък грях.

 

Със Нея свиквах. Гледах Я безсилно

как бързо преизпълва моя ден.

Раняваше ме остро ( без да иска).

Пияна бях без бира и жен-шен.

 

Аз Я пазих. В кристална чиста ваза.

Отглеждах Я във  изворна вода.

Страхувах се, че  в тоя свят на завист

не ще успея да я задържа.

 

Страхувах се. За Нея се тревожех.

Преследвах Я със изблици на луд.

Абсурдното превръщаше в възможно.

Възможното пък правеше абсурд.

 

Аз Я ревнувах. Ревнувах Я от всичко.

Не исках да е ходила при друг.

Не исках никой друг да Я целува.

Разсмивах Я  с наивност - пълен шут.

 

Но вярвах в Нея. Истински Й вярвах.

Не мислех, че е някаква лъжа.

Сто пъти аз заради Нея падах,

но ставах винаги- да Я спася.

 

Лице Й дадох. Дадох Й и име.

На теб Я кръстих- нашега прие.

Обичах Я, обичах упорито

чертите твои в Нейното лице.

 

Тя беше ангел. Беше дар небесен.

Със радост бе ме стоплила съвсем.

Но бе и демон, лабиринт оплетен

 с без право на завръшане билет.

 

Тя беше моя. Казваше, че вечно

ще идва тъй облечена в зелено.

Тя беше луда. Безконечно

коси от слънце вееше пред мене.

 

Разсейваше ме. Беше неприлична.

В леглото ми се вмъкваше без дрехи.

От всички други беше по-различна-

носителка на радост и утеха.

 

За Нея бях аз истински палячо.

Във цирк от чувства  с весели неща

прилъгваше ме-аз след Ней се влачех-

палячо тъжен в Нейните крака.

 

За Нея плача. Някъде по пътя

събира чужди пролетни цветя.

Загубих я нелепо - страшна мъка-

познавах я. Тя беше Любовта.

 

 

 

© Татяна Начкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??