28 июн. 2010 г., 12:14

Любовта е свобода* 

  Поэзия » Любовная
1333 0 15

Любовта е свобода!

Не признава тя прегради.

Ни верига, ни бразда,

прагове и барикади...

 

Нищо не признава тя,

а пришива ти крилете.

Свобода е любовта.

Хора, с нея полетете!

 

Щом се любят две души,

злоба, ревност... са излишни.

Всяка рамка тя руши

с поривите си всевишни.

 

Истинската и Голяма –

чуй вълшебния ù зов!

Свободата щом я няма,

то това не е любов.

 

* „Любовта е  свобода” – фраза на Хорхе Букай

 

 

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??