Любовта е свобода!
Не признава тя прегради.
Ни верига, ни бразда,
прагове и барикади...
Нищо не признава тя,
а пришива ти крилете.
Свобода е любовта.
Хора, с нея полетете!
Щом се любят две души,
злоба, ревност... са излишни.
Всяка рамка тя руши
с поривите си всевишни.
Истинската и Голяма –
чуй вълшебния ù зов!
Свободата щом я няма,
то това не е любов.
* „Любовта е свобода” – фраза на Хорхе Букай
© Борко Бърборко All rights reserved.