25 апр. 2012 г., 17:36

Люляк и любов 

  Поэзия » Любовная
839 1 5

Нощта наметна тъмния воал

и спусна се полека над земята

ефирна, сякаш тръгнала на бал,

танцуваща под звездната позлата.

 

Ухание на люляк и любов

докосна ми със нежност сетивата

и сграбчи ме пак оня порив нов,

понесе ме високо в небесата.

 

В такава нощ не искам да заспя,

а искам да танцувам под звездите

и твоето име само да шептя,

да ти целувам мислено очите.

 

Ухание на люляк и любов

навярно те погалва в тъмнината

и ти сънуваш оня порив нов,

издигнал ни със теб до небесата!

 

© Евгения Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??