Снощи, мойта котка
в тъмното загина!
Тръгна на разходка,
и… така замина!
Злобен пес я сдъвка!
Някъде из мрака.
С два огромни зъба
счупи й гръбнака!
Тя, при мен се върна
цялата във рани!
Жално ме прегърна
с лапички раздрани!
Мойта бедна котка
в къщата я няма!
Беше нежна, кротка,
сива сладурана!
Казваше се… Маца!
Тихичко си тръгна.
Арк и Арес… плачат!
Вият много тъжно!
Юри
Йовев
Август
2021 г.
© Yuri Yovev Все права защищены