Живеем живот на промоция
в лъскаво-жълта игра;
безкрайни години гаранция
за щастие има сега.
Спестявах от своите чувства
да имам богата съдба;
отдаден на ново изкуство,
продадох си и младостта.
Любов ще си купя на кредит,
с лъскави, нови гърди;
в оловно-бетонени сгради
щастие кой прегради?
В екрана застинали хора,
родени от жива скала,
мамят света без умора,
на злото отдават хвала.
Душата ми днес магазин е -
предлагам сълзи на килограм
и само за Нова година
четвърт любов ще ви продам.
© Златко Тошков Все права защищены