3 сент. 2014 г., 23:24

Магазин... за втора употреба 

  Поэзия » Философская
409 0 5

Сънувах сън... във който бяха двама,
тъй влюбено щастливи. Суета.
Животът им, триъгълник и драма,
тайнствено забулен във мъгла.

Тя, младото момиче доверчиво,
докоснало за пръв път обичта.
А той, мъжът семеен, "справедливо"
приел греха във своята съдба.

Заведе я във своя магазин... за дрехи,
но втора употреба, за беда.
Да види тя как сто жени цвърчящи 
обличат с дрипи зъзнеща душа.

Как грабеха в неусвес, безразборно,
купуваха с охота...  бедността.
А тя стоеше плахо, илюзорно.
Нали на среща бе със любовта.

Когато стоката почти привърши,
блуза и предложи, сива при това.
Но нещо в нея силно се прекърши.
Безлична мишка, малка се видя...

Подаръка му не прие от гордост,
(наясно бе със своята цена).
Палто си тя избра и грейна в радост,
лилавото...  за нея бе мечта.

Тя него щеше да си купи, лично.
Подхождаше и най на същността. 
Изглеждаше то царствено, магично,
но... дребничка бе нейната снага. 

Излязоха забързани и двама.
Той с трескав поглед, бързащ към дома.
А тя... притихналата млада дама,
пораснала със педя... полетя.

© Таня Мезева Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??