22 июл. 2010 г., 13:42

Магията на чистото сърце 

  Поэзия » Философская
804 0 7

Защо ли все летим към светлината,
когато вътре в нас блестят слънца.
И търсим скрити мисли в тишината.
Потънали в предишното “сега”…

Навярно след години ще научим,
че Истината няма аналог.
На всекиго след време ще се случи
да си измисли своя личен Бог.

Тогава ще забравим за звездите,
високо горе, светещи над нас.
Ще обуздаем шеметния ход на дните,
а настоящето ще бъде... час.

И може би ще бъде светотатство,
но времето за някого ще спре.
Човешкото единствено богатство -
магията на чистото сърце.

© Йордан Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??