21 мая 2013 г., 10:00

Магията на писаното слово 

  Поэзия » Другая
422 0 0

Обичам хартията! Дъха на мастило!

Белият лист е като бяло мъртвило!

Изписвам върху него буквените знаци,

като живописни ориент сокаци...

Мислите, чрез тях, поемат на север, на юг,

отлитат далеч, или се завръщат тук...

Щом хвана перото, като рояк птици,

думи се подреждат - нанизи - жълтици...

С тях се опитвам да улавям мига...

Рисувам го! Затварям кръга...

След време, като порасли ученици,

връхлитат ме спомени на гъсти редици!

И всеки търси своя миг,

за да го сгрее старият топлик

на съхранено слово,

което и след време

звучи като ново!

 

 

   Поздрави за предстоящия празник 24 май!

 

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??