6 авг. 2021 г., 12:45

Магьоснико 

  Поэзия
233 1 3

Магьоснико, къде си? Я ме виж.
Върни ми ден от детските години.
Не ща да ходя в Лондон и Париж,
а искам пак – в гората за малини.

За риба искам, с пръчка във ръка
и кофичка, и блясък във очите.
Магьоснико, върни от младостта
и забърши на старостта сълзите.

Не искам много, искам само ден.
Спомените, другото ми дават.
Аз вярвам в теб, а ти повярвай в мен.
Годините ми нека да внимават...

Не искам да избирам точно кой,
че детските ми дни са всички скъпи.
Един върни ми. Ще съм пак герой
и пак във язовира ще се къпя...

Магията обаче е лъжа
и няма кой магия да ми стори...
Достойно ще си нося възрастта,
а в сънищата с детство ще се гоня.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??