27 сент. 2020 г., 11:28  

Май принцеси са жените 

  Поэзия » Философская, Гражданская, Другая
520 3 4

Жените днес, май всички са принцеси...
Снежанки, Пепеляшки и Принцеси-воин.
На свойте сцени, ролите им отредени,
играят някак, без сценичен грим.

Снежанка, абаносови коси си сплита,
а душата ѝ е с цвят по-бяла и от сняг.
Но зли очи в огледалото надничат
и тровят я, приспиват я във мрак.

Пепеляшка е със силен дух дарена,
неуморно в труд превива гръб.
От злоба и от завист несломена,
да я спаси очаква принцът скъп.

За принцесата целунала жабока...
не знам с какъв акъл е сторила това!?
Била е може би във размисъл дълбока,
да не остане във живота си сама.

За неволите на граховата дама,
аз нямам думи и простете за това.
Животът ѝ не знам защо е вечна драма,
трагедии да прави от измислени неща.

А принцеса-воин в огледалото не гледа,
не очаква някой днес да я спаси.
Целувки получава тя от стреса,
усмихва се...
в трагедиите няма право на сълзи.


26.09.2020г.

© Теодора Атанасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??