28 янв. 2011 г., 19:50

Майчице Богородичке 

  Поэзия » Другая
876 0 17

Майчице Богородичке

                              „Ще те измъчвам, за да пишеш все по-хубаво...“

                                                        из писмото на един приятел

 

Богородичке! Майчице!

Аз така ли орисах се?

Без любим любих, майчице,

сред плач думи родиха се!

Ох! Как мъчих се, майчице,

как все търсих в тях смисъла!

Ти щом Бог роди, майчице,

колко ли си обичала!

 

Словото бе в началото...

Пред мен  заник е, майчице!

До сега...се видяло то.

В края Бог ли е, майчице?

Туй ли е твойта блага вест:

бъдеще според ръста ми–

колкото по-обичам днес,

по-голям да е кръста ми!?

 

Богородичке! Майчице!

Пожали ме мен, грешната

и прости на мен, майчице,

за молитвата, смешната!

Мъжко рамо дай в моя ден-

блага вест за в годините!

Да се кръстя пред Бога в мен,

не на мъката в римите!

                                          Амин.

...............................................

Майчице Богородичке...

 

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??