19 мар. 2008 г., 17:49

Майчина тъга 

  Поэзия » Другая
688 0 0

Майчина тъга 

 

Eдна сълза блести в твоите очи,

една мъка тежи на твоите плещи!

Една душа остави те и днес, Родино,

една душа, борила се за свобода!

 

Защо ли, майко мила,

защо ли плачеш ти и днес?

Син един загуби във нощта,

един да беше, една бедна душа!

 

Но не е, не е той един.

Колко твои деца отиват си с нощта?

Колко хора борят се за свобода?

Колко хора остават в историята ти за вечни времена?

 

Тези хора давали за теб са всичко свято,

в мрачен ден един всичко оставяли са те.

И тръгнали са в битка непрогледна -

за тебе мило, благо давали са днес!

 

Помни ги, както ние помним ги сега,

Помни ги, те са те спасили,

Спасили са и теб и твоите деца!

Оправдали падналите в битката за свобода!

© Ивана Петкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??