29 мар. 2016 г., 21:45

Малка госпожица 

  Поэзия » Юмористическая
451 0 0

Да си дама е много трудно.

Трябва да следиш будно

Правила, закони, обноски безчет, 

Но  теб  тези  неща не те въвличат

На теб ти се иска да промениш този ред.

Но опитвайки се да свършиш това,

Ти  ставаш част от тези неща.

Бавно ти опитваш да направиш тази промяна

И ето виж – ти  ставаш   голяма.

Вече не  опитваш да промениш този ред

Той си остава в теб като лед,

Който винаги трябва да пресичаш

И да се препъваш  и падаш,

Докато най-накрая се научиш и  да се пързаляш.

И ето ти вече си дама.

Тези правила, закони, обноски безчет,

Стават твоя най-любим ред!

 

 

© Анна Т. Димова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??