24 мая 2011 г., 00:42

Малката русалка 

  Поэзия » Любовная
852 0 2

                                 Дали жертвите на любовта могат някога да бъдат

                                щастливи...

 

 

 

По зодия съм риба,

по тяло съм жена

щастливо одарèна

с русалска красота.


             Така у мен се сливат

             морска шир и топлота,

             в ръката ми кинжал е,

             в сърцето - доброта.


С мълчание ти казвам,

че аз ти дадох дъх,

а себе си наказвам -

орисвам се във дух.


              И в морска пяна

              да съм скрита,

              пак твоя ще съм

              много - без насита.


Ако на крехък сън

във фея се превърна,

с магията си

аз ще те прегърна.


             И ще те пазя

              от вода и хора,

              на този свят

              от хладната умора.


И ще те браня

от беди и празен шум,

обричайки на щастие

земния ти друм.


              И няма да узнаеш

               от мойта немота,

               защото те обичах,

               че мъртва съм сега.


Но аз не съжалявам,

защото съм жена,

щастливо одарèна

с любов и красота.

© Славяна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??