31 авг. 2007 г., 22:32

Малко човече 

  Поэзия
761 0 0
Малък човек се разпада,
детайлно руши се и страда.
Плътта гореща сее раздор
в душите на малцина,
смях и позор...
Отново падам в бездна безпределна..
...горя...
безсилна е мойта черна душа.
С гнили зъби гриза...
С кални нокти дера...
С отровни сълзи поя..
...небето...
превърнало в невидим свят
ми сърцето.
Не виждам.
Не чувам.
Не чувствам.
...просто се боря...
за да оцелея в тази адска мараня,
със смрад на болка,вечност,пустота.
Докосвам лицето си без лик,
раздирам дрехите със вик,
едно ми трябва за да оцелея,
едно ми трябва за да живея -
... малкото признание че съм Ч О В Е К..

© Йоана Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??