16 мая 2008 г., 14:31

Малкото магазинче 

  Поэзия » Гражданская
885 0 30

В  магазинчето малко,

на  крачка от къщи,

край което невидими стъпки отекват,

приюти ме съдбата

 да изкарвам насъщния.

 Всяко ново начало съвсем не е леко.

 В магазинчето малко

 за душата ми тясно е.

Има място за моето тяло и няколко

твърде дребни мечти,

съвсем безопасни,

като малки кутрета до мене налягали.

В магазинчето малко,

с потъмнели решетки

ухае изкуствено на цветя и поляни.

Затварям очи

и представям си гледките

от родния край и дъха на Балкана.

В магазинчето малко

продавам с усмивка           

за вашия дом и за вас хигиена.

Изслушвам,

избирам,

предлагам учтиво,

пакетирам,

маркирам,

 изчаквам,

 подменям.

В магазинчето малко

е  подтискащо тясно

Таванът е нисък, а душата - високо.

Ще изгоня мечтите.

Трябва мъничко място,

за да сместя на него най-новата стока.

Влезте тук! И купете!

Не продавам надежди.

Тях отдавна продаде ги Джани Родари.

Почистете дома си,

 да ухае на свежо.

 За душата ви нощем ще напиша подарък.

                  

                  

                  

© Валентина Шейтанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??