В магазинчето малко,
на крачка от къщи,
край което невидими стъпки отекват,
приюти ме съдбата
да изкарвам насъщния.
Всяко ново начало съвсем не е леко.
В магазинчето малко
за душата ми тясно е.
Има място за моето тяло и няколко
твърде дребни мечти,
съвсем безопасни,
като малки кутрета до мене налягали.
В магазинчето малко,
с потъмнели решетки
ухае изкуствено на цветя и поляни.
Затварям очи
и представям си гледките
от родния край и дъха на Балкана.
В магазинчето малко
продавам с усмивка
за вашия дом и за вас хигиена.
Изслушвам,
избирам,
предлагам учтиво,
пакетирам,
маркирам,
изчаквам,
подменям.
В магазинчето малко
е подтискащо тясно
Таванът е нисък, а душата - високо.
Ще изгоня мечтите.
Трябва мъничко място,
за да сместя на него най-новата стока.
Влезте тук! И купете!
Не продавам надежди.
Тях отдавна продаде ги Джани Родари.
Почистете дома си,
да ухае на свежо.
За душата ви нощем ще напиша подарък.
© Валентина Шейтанова All rights reserved.
Ти ги даряваш!
...
Просто нямам думи.
Заряд. Неудържим заряд има в стиха ти!
Прегръдки!