21 авг. 2020 г., 00:50

Малък 

  Поэзия » Пейзажная, Философская, Другая
799 1 2

Ех, колко малък съм,

колко ужасно,

е страховитото, силно море,

но нека, само веднъж – да порасна,

ще вляза в него,

до кръста поне.

 

Ех, колко малък съм,

колко високо

въздигат склонове свои снаги,

но нека, само веднъж – да порасна,

ще ги притисна под свои гърди.

 

Ех, колко малък съм,

никак не расна

а планини и морета бучат,

а е Земята все тъй – необятна

пред красотите – нищожен,

мълча.

© Борислав Ангелов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??