21.08.2020 г., 0:50 ч.

Малък 

  Поезия » Пейзажна, Философска, Друга
774 1 2

Ех, колко малък съм,

колко ужасно,

е страховитото, силно море,

но нека, само веднъж – да порасна,

ще вляза в него,

до кръста поне.

 

Ех, колко малък съм,

колко високо

въздигат склонове свои снаги,

но нека, само веднъж – да порасна,

ще ги притисна под свои гърди.

 

Ех, колко малък съм,

никак не расна

а планини и морета бучат,

а е Земята все тъй – необятна

пред красотите – нищожен,

мълча.

© Борислав Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??