14 янв. 2022 г., 19:06

Малък Сечко изнизва се полечка 

  Поэзия
413 2 13

Наигра се Февруари,

с лед прозорците нашари,

нови студове стовари,

изпревари Януари.

Но децата ги обича,

със снежинки ги накичи.

И направи той пързалки

за любимците си малки.

Пеят весело шейните

и през презспите политат.

Най-щастливи са, честити

рой деца в игрите сити.

Но изнизваш се полечка

малък ненагледен Сечко.

Виеш с лютите си хали,

палав си, не лош, едва ли

още дълго ще бушуваш,

пролетния глас дочуваш,

първо в близката рекичка,

после разтопява всичко.

– Сбогом малък зимен братко,

снеговете ръсещ сладко,

че в зелената премяна

готвя ти достойна смяна. –

каза Март и се усмихна.

Сечко се смали, утихна.

И се ширна пролет вече

и наблизо, и далече.

 

© Милена Френкева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Сечко Февруари »

10 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??