Толкоз много маргаритки
са разцъфнали навред.
Толкоз жълти любопитки
се поклащат ред по ред.
А момичета със плитки
бързат да редят букет.
От разцъфналите китки
бързо връзват пет по пет.
Сетне през потоци плитки
шляпат с босите крачета.
Носят вкъщи маргаритки
на сестрици и братлета.
© Хари Спасов Все права защищены