Марш на невежите
В какво се превърнахте?! Вижте се, хора!
Във хленчещи баби с фалшив ишиас!
В устата - ламѝ, а страните от зора,
пропускате вечно житейския час!
Излезте, невежи, от тинята гъста!
Нима не разбрахте - това е герен?!
Излезте и бързо си грабвайте кръста,
дордето гърбът ви е още зелен!!
Не чакайте друг да ви води парада!
Отпред застанете с геройски копнеж!
Да, днес ще е трудно, но утре с наслада
ще гледате своя напредващ строеж!
И гордо глава към небе ще се вдигне,
ще пламне увереност в плахия глас,
но вашият разум дотам ще достигне,
когато напътстван е САМО от вас!
© Марин Цанков Все права защищены
Ееенд, брависимо за всичките ти произведения!