Март
На границата между два сезона
битува буйният му дух!
Омайва Пролетта - чаровно.
За Зимата - остава глух.
Нарича за късмет и здраве!
И още в първия си ден
по мартеничка ни дарява.
Избистря мрачното небе.
Ухажва дамите! Постъпва
като изискан джентълмен.
Напомня на мъжете умно
какво е истинско сърце.
И всички българи изправя
пред каменните стъпала -
към Шипка! Свободата брани!
Топовно буди Вечността!
На границата между две епохи -
през март поднасяме венци!
За силата на грохота вековен -
и памет,и любов дължим!
© Маргарита Петрова Все права защищены
и памет, и любов дължим!"
Така е!Хареса ми!