1.03.2015 г., 23:27 ч.

Март 

  Поезия » Гражданска
299 1 2

                                   Март


                       На границата между два сезона

                       битува буйният му дух!

                       Омайва Пролетта - чаровно.

                       За Зимата - остава глух.

                       Нарича за късмет и здраве!

                       И още в първия си ден

                       по мартеничка ни дарява.

                       Избистря мрачното небе.

                       Ухажва дамите! Постъпва

                       като изискан джентълмен.

                       Напомня на мъжете умно

                       какво е истинско сърце.

                       И всички българи изправя

                       пред каменните стъпала -

                       към Шипка! Свободата брани!

                       Топовно буди Вечността!

                       На границата между две епохи -

                       през март поднасяме венци!

                       За силата на грохота вековен -

                       и памет,и любов дължим!

 

© Маргарита Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "За силата на грохота вековен-
    и памет, и любов дължим!"
    Така е!Хареса ми!
  • "И всички българи изправя
    пред каменните стъпала -
    към Шипка! Свободата брани!
    Топовно буди Вечността!"
    Да!!!
Предложения
: ??:??