Мечешко настроение
Ако не ме обичаш – гальовен е денят
и той ме среща с палавия вятър,
лицето ми обрулва в страстен дъх
и роклята ми става ветропоказател.
Ако не ме сънуваш с теб на остров див,
целува мойте стъпки булевардът
и в мъжката му пазва от бензин и дим
дърветата ме викат с ароматен намек.
Ако не съм светулка в твоите очи,
ще взема огънче от шарения замък
от тебе, принц Септември, чародеец мил.
Ще се превърна в облак от закани.
Ще мина паметно и силно, като гръм,
над твоя хладен разум да те стресна
и по небесните дъги ще светне послепис:
Обичай ме! Светът ме иска да съм негова...
© Златина Георгиева Все права защищены
Хареса ми, много!