14.09.2013 г., 19:05 ч.

Мечешко настроение 

  Поезия » Любовна
509 0 2

Мечешко настроение

 

Ако не ме обичаш – гальовен е денят

и той ме среща с палавия вятър,

лицето ми обрулва в страстен дъх

и роклята ми става ветропоказател.

 

Ако не ме сънуваш с теб на остров див,

целува мойте стъпки булевардът

и в мъжката му пазва от бензин и дим

дърветата ме викат с ароматен намек.

 

Ако не съм светулка в твоите очи,

ще взема огънче от шарения замък

от тебе, принц Септември, чародеец мил.

Ще се превърна в облак от закани.

 

Ще мина паметно и силно, като гръм,

над твоя хладен разум да те стресна

и по небесните дъги ще светне послепис:

Обичай ме! Светът ме иска да съм негова...

© Златина Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??